Kumm túra PDF Nyomtatás E-mail
Aktivitás - Túrák

Elnökünk túrájának élménybeszámolóját olvashatjátok alant :) Képek facebook oldalunkon, osztás, lájkolás, aktivitás nagyra értékelt :)

Húsvét, a közelgő Föld Világ Napja, és magam szórakoztatására keltem útra ma. Kumm csúcsát (2000 m.) tűztem ki célul, s reggel neki is vágtam. A közel 8 órás túra rengeteg érdekességgel, jutalomfalattal szolgált (mint ahogy az lenni szokott... A káprázatos táj, az erdő illata, a fizikai terhelés és élményözön által tetőfokig hágó adrenalin bomba mellé számos apró jelenés volt. Ilyen magasságban már az állatok bátrabbak, hisz itt már nem igen piszkálja őket senki. Megfelelő fotómasina hiányában (a nem megfelelő is lemerült), le is írom pár "fotómat", s azért majd kukkantsátok meg a nem soká felrakott anyagot is! Alpli 1800- as szakaszánál jártam, amikor igazából, az addig is szerény ösvény eltűnt. A csúcsot kémleltem, s már majdnem úgy voltam vele, hogy oké, megcsináltam. Tábor, kajcsi, egy korty nagyon rossz tea (én csináltam:), s elégedetten, kényelmesen (lefelé:) vissza. Viszont sziklakopogás, majdhogynem kisebb zajlás hangjára kaptam fel ismét a fejem, a csúcs irányába. Kémleltem, s meg is láttam két zergét, kb. 60 méterről, majd még hármat. Nem volt nekik sietős. A sziklák elérhetetlen meredélyeiről, pimasz közelségből (komolyabb géppel már csodás képeket lehetett volna csinálni): pózoltak. Én meg gyönyörködtem. Ennek az élményfürdőnek köszönhetően, ahogy a lassan vándorló csapatot követtem szememmel, láttam meg a nem természetes, piros- narancs jelzést egy messzi sziklán. Uzsgyi... Illetve szuszogva kaptatni... Patakok, dagonyák, buzgárok, mormota lyukak nehezítették az úttalan utat. Viszont ez vitt fel 2000- re, a gerincre, ahonnan is már a túl oldalt is csodálhattam. Húsvéti elemózsiámat a tetőn, napsütésben, néha kis, kósza felhőkkel meglegyezve, pár hócseppet rám dobva részükről, költöttem el. Igazat állítok, ha azt mondom, rá se tudtam nézni a kajára. Csak a havasi legelőket, bérceket, és alant a makett falvakat bámultam. Jó barátom magyar honból ekkor csörrentett. Természetőrült Ő is, s jó a beleérzőkéje... Pár mondatban eldadogtam, amit látok, érzek. Legközelebb együtt... A lefele utam sima volt, bár egy másik vonalat választottam. Ragadozó madarak lestek levegőből, holló csapat harcolt szajkóval, és fakopáncsok zenéltek ütős dallamokat, míg leereszkedtem 1400 m. - ig. Itt már sűrű fenyvesen keresztül vágott az ösvény. Boldogan csattogtam a falu (Malans) irányába, ahol is a mountim várt. Csörtetésemre hirtelen egy nagyobb csörtetés lett a válasz, amitől bevallom az Alpok, para hegyekké váltak. Oda néztem, és egy hatalmas (tényleg szép példány) fehér Alpesi Nyúl bámult rám a bozótosból, kb. 3 méterről. Nesze neked húsvéti nyuszi... Bár elsőnek inkább a Gyalog Galopp nyulas jelenete villant át agyamon. Öt percig még láthattam, ahogy lassan szökellve, távolodik. Örültem, mivel ez volt ezen fajjal az első találkozásom természetes közegben.
(: Szóval sok szépet, érdekeset láttam, tapasztaltam ismét. Természetbarátnak lenni jó, gyakoroljuk minél többet, minél többen! Kellemes napot kívánok innen a meleg lakásból ( fent azért kesztyű- sapka elkelt), Sóshalmi, vörös fröccsöt szürcsölve! Hajrá! aba (.
Persze osszátok, szórjátok, like- oljátok, mivel a facebookon többen vannak, mint, kint a szabadban! Terjedjen a rege!
Csülök

 
Top joomla templates, personal website hosting.