Mesterhármas - élmények PDF Nyomtatás E-mail
Aktivitás - Részt vettünk
Írta: Sulyok Zoltán   
2011. július 04. hétfő, 12:04

Nyeregbe Magyarock! 2011. 06. 18.
Jó pár természetbarát, és zene kedvelő csatlakozott megmozdulásunkhoz. Kik eljöttek, egy csodálatos, avatatlan érzékszervek elől rejtett természeti és kulturális arzenálba csöppent. Megbúvó partszakaszok, erdei vendéglátás, színvonalas fesztivál Mindszenten, és persze nosztalgikus mártélyi barangolás mi közelebb hozott ismét természetet és embert.
II. Kéktó Fesztivál 2011. 06.24- 26.
Ismét jó hangulatú, lovas centrumú mulatság jött tető alá Kéktón. Szervezetünk segítkezett a munkálatokban, illetve egy Zöld Szikla stand által szórakoztatott kicsit- nagyot hagyományos játékokkal, ajándék osztással. Célunk volt, hogy szervezetünk propagálásán keresztül megismertessük a kilátogatókat a természetvédelem és az ökoturizmus fontosságával. A Kéktói Ménes SE és a Zöld Szikla karöltve szolgálta ki a fesztiválozókat, megismertetve a két szervezet tényleges munkáját. A rendezvényen több civil szervezet segítkezett, hála mindenkinek, a Kucsora családot külön kiemelve!
Ópusztaszer két keréken 2011. 06. 26.
Érdekesen zajlott ezen túránk. A sport és az egészséges életmód népszerűsítésére irányuló megmozdulás a Pajzsmirigy Betegek Csongrád Megyei Egyesületének és szervezetünknek kezdeményezésére indult el. Sajnos a Vásárhelyről érkező (pár órával azelőtt még a Kéktón helytálló) Zöld Szikla mag Mindszentre kitekerve rossz hírre szált le a nyeregből. Az alacsony érdeklődésre való tekintettel a mindszenti egyesületbeli barátaink törölték a túrát. Fáradtságunk ellenére is volt kis csalódás, de a Szikla az szikla. Mártélyra visszatekerve, bekerekeztük magunkat az ártérbe, ahol az ott lévő tanösvényt lehajtottuk, majd a MTK mentén még egy 30 km-t letekertünk a töltésen, hogy egy kört leírva visszajöjjünk városunkba.
Megerőltető, de magasztos volt a dél előtti, nap sütötte védett területeket bejárni, megcsodálni. Tényleg sajnáljuk, hogy ezen értékek felfedezése nem elég tágas körben terjednek! Nos, mi ezen dolgozunk, mindannyiunk érdekében.

 
Top joomla templates, personal website hosting.