Zöld Szikla PDF Nyomtatás E-mail
Olvasnivaló - Írásaink
Írta: Sulyok Zoltán   
2014. december 16. kedd, 13:00

Kedves Zöld Sziklás Bajtársak! Az idei, sokszor árral szemben történő kultúr- és természetvédelmi csatározásaink lezárultak. Rengeteg csatát nyertünk, s büszkén menetelünk a céljaink elérésért folytatott győzelem felé 2015-ben is, s amíg világ a világ. Hódstock9 Feszten volt szerencsém sokatokkal beszélni, s még most is elérzékenyülök, az őszinte, rákenrró spicces véleményeteket felidézve. Többször említettük már, hogy megértjük, ha valakinek nincs ideje, ereje karitatív módon jókodni, s , hogy elég egy- egy kedves gesztus a Természet vagy akár a Művészetek oltalmát tekintve. Nincs miért mentséget keresni, bocsánatot kérni. Lerakni valamennyit a jó ügyért... Mi életünk jelentős részét erre tettük fel, s azt se titkoltuk soha (sőt próbálunk motiválni vele), hogy rengeteg jutalom falatot kapunk ezért, ami persze anyagiakban mérve alamizsnának se lenne elég (máris motiváltak vagytok, igaz? ). De mivel létünknek csak egy darabja (sajna fontos darabja) a pénz, így más értékekben mért fizetségünk révén, milliomossá tettetek bennünket!
Úgy sétálhatunk a Tisza ártérben, hogy tudjuk tettünk azért, hogy tisztább legyen. Több százan vettetek részt Ökotalálkáinkon, ahol egyszer a Puszta és a pusztai élővilág, életformák gyönyörködtettek, másszor a Parkerdő város mellett búvó zugaiban találtunk csöpp rejteket rohanó világunk elől.
Ezen projektünket idén sikerült hivatalosan lezárnunk, elszámolnunk, hála ezért Csótiné Sulyok Nikinek és titkárunknak, Szabó Viktornak! A beígért utazás nem marad el!!!
Sokadjára LÖSZöztünk nyár elején, ami a rengeteg munka ellenére is felüdülés számunkra mindig. Szittya hangulatban mulatozni, népi értékeket elszántan óvó művészekkel, kézművesekkel, gazdákkal poharazgatni, s együtt dolgozni azon, hogy ezen kincseket bemutathassuk, fentarthassuk... Nosza, ide még vagy ötöt!
Hódstock meg... Tudjátok Ti... Az amatőrnek titulálható profik, a rock tengerén edzett, profiknak titulálható mesterek, fillérekért dolgozó barátok, kik szakemberei a zeneiparnak, támogatók hada, s a KÖZÖNSÉG. Beálltunk 300- 400 főre már évek óta, s ez így jó... Undergroundban szólunk, s a pályázatokból, városi támogatásból kapott tőkénk nem bír el több reklámot, országos kampányt. Mégis... Idén a Leander zúzdára hazánk számos pontjáról érkeztek, s Funktasztikus is távolabbról csábított nekünk vendégeket. Szombaton az egységgé tömörült metal tábor látványa, hangja, a fent dübörgő fémnevekkel, mennyei..., akarom mondani pokoli jó volt. Mattot adtunk ismét bárkinek, ki valaha is kételkedett bennünk, holott semmi kedvünk velük sakkozni.
Számos mini story színezte a HS9- et. A VIP- ben várakozó bandák őszinte sóhajai, vágyai, a "neves" csapatok lenéző fásultsága, mely persze a színpadon tovatűnt, "kis" helyi bandák, kik hajnal négykor is életet tudtak lehelni a szét pogózott, nem szomjas és nem fitt brigádba. A háttér csapat munkája, mely lazasággal, szeretettel, őszinteséggel volt meg löttyintve. Kilenc év távlatából annyit tudok mondani, hogy összeforrtunk. Lehet, hogy a Zöld Szikla csapat, s annak támogató bázisa ekkora energia kibocsájtással bír jelenleg "csupán", de azon dolgozunk, hogy ez megmaradjon nekünk, s ha lehetőségünk nyílik, bővítsük ezen energiaforrást, s jó célokat tápláljunk belőle. Hagyományok, Rock, Természet. Ezt vállaltuk, csináljuk. Ez a három PUNKt not's dead! Kaptunk bíráló kritikát hivatalos (terepi munkát soha nem látott) intézményből, hogy a Zöld Szikla passzívabb lett, mint volt. A fentiekben leírtak a fő, évente visszatérő vezérszálunkon futnak, melyeknek bürökratikus háttér munkálatai a lebonyolításhoz képest minimum 100-szoros nehézségi faktorral és stresszel bírnak. Apró jó cselekedeteinknek se szeri, se száma, s ahol tudunk segítünk, ott vagyunk. Viszont a jelentős megmozdulásinkat kell szem előtt tartani, hogy azok évről- évre életben maradhassanak, gyarapodhassanak. Nem egyszerű, főleg, hogy csakis elhivatottságunk az leginkább, ami tol minket előre. Érdekes, hogy teszel valamit, bármit a köz, illetve a jövő nemzedéke, vagy éppen a jelen generáció, annak kultúrájának érdekében, s megszólhatnak, hogy miért nem többet. Vagy éppen miért így? Azé... Céljaink nemesek, amit felvállaltunk, lassan egy évtizede, azt visszük, fejlesztjük folyamatosan, akadályokat (melyeket pont a bürökrácia számos hivatala, nyomtatványa, jogszabálya, csekkje, stb. gördít elénk leginkább) leküzdjük, Titeket meg szeretünk. Tehát legyenek szívesek hagyjanak minket dolgozni, s ha segíteni nem is, de hátráltatni aztán főleg ne!!! Tisztelet a kivételeknek!
Z. SZ szimpatizánsoknak pedig köszi mindent idénre, s legalább ennyit, légyszi jövőre is! Fáradtság, fásultság nem mentség, mert az káros rátok, jókedvért viszont zöld pontokat kaptok, melyből, ha összegyűlik 666, kaptok egy Zöld Szikla Palástot (a palástról bővebben, később).

Kellemes, békés, áldott Karácsonyt, és sikeres, gazdag, egészségtől duzzadó 2015- ös évet mindannyiunknak!

Csülök

 
Top joomla templates, personal website hosting.