95% PDF Nyomtatás E-mail
Olvasnivaló - Írásaink
Írta: Varga Patrik   
2013. szeptember 30. hétfő, 12:54A cikkhez minden hozzászólást, véleményt kíváncsian várunk facebook oldalunkon.


 

 

A minap csodálatos hírre kaptam fel a fejem: tudósok az Éghajlat-változási Kormányközi Testületnél (IPCC), Intergovernmental Panel on Climate Change) 95%ban biztosak abban (tehát nem teljesen, valahogy pont 5% a kétely), hogy bezony az ember a felelős a globális felmelegedésért. Gratulálok. Annyi minden tódul a fejembe ezt olvasván, hogy nem is tudom, hol kezdjem e szubjektív cikket. A legegyszerűbb lesz, ha leírom a számomra legegyszerűbb módon.

(Kiegészítés: tudom, igazából nincs is globális felmelegedés, mindez csak kitaláció, politikai fogás, pénzlopás, emberek kizsákmányolása, összeesküvés, stbstb. Nem mennék most ebbe bele, nincs elég tudásanyagom a témában, hogy állást foglaljak és észt osszak. Ebben az írásban feltételezem, hogy van, mivel gondolom a tudósok, akik kijöttek a 95 százalékkal, szintén feltételezik.
Mindegy, hogy van vagy nincs globális felmelegedés, egy biztos: a légszennyezés ember alkotta és szennyezi a légteret. Pont.)

Nnnotehát. A gyárkémények és az autók bizonyítottan hozzájárulnak a globális felmelegedéshez, sőt. Vannak gyáraink és autóink. Sok. A számuk nem csökken napról napra, hanem növekszik. Használjuk őket, folyamatosan, megállás nélkül, konkrétan minden egyes másodpercben, szerte a bolygón, sok évtizede. Okádják a légtérbe a szén-dioxidot mint az őrült. Ezek azért léteznek, mert az emberek megalkották őket. Ha nincs ember, akkor nincs gyár, se autó, se autógyár. Jelenlegi ismereteink szerint sem állatok, sem növények nem gyártanak és használnak autókat, de kéményeket és gyárakat sem építenek, nem szennyeznek levegőt olyan mértékben, ahogy az ember (főleg nem a növények ugye). Akkor ki a felelős?


A zsiráfok?

enyje


Lerágott csont, de a bolygó gyönyörűen elvolt nélkülünk; éldegélt szépen magában, több MILLIÁRD évig, növényekkel, állatokkal, autók, gyárak és emberi környezetszennyezés nélkül.

Röviden: HA létezik globális felmelegedés, és az autók a gyárkéményekkel karöltve kijelenthetően nem, hogy nem használnak, de ártanak, valamint tudjuk, hogy ezeket csak és kizárólag emberek gyártották, akkor mi az a maradék (pont) 5 százalék (és akkor már miért nem 3, 9, vagy 12) kétely és mennyire néznek hülyének, hogy kinyomnak egy ilyen jelentést, amiért gondolom nem kis pénzt is sikerült felvenni?
Azon kívül konkrétan mi a munkájuk az ilyen tudósoknak nap mint nap, úgy értem, reggel, mikor bemennek dolgozni, mit csinálnak a munkaidő végéig (mindezt évekig), hogy aztán kereken 95%-ig legyenek biztosak abban, hogy az ember a felelős a globális felmelegedésért? Ezen cikk szerint 2007-ben még csak 90 százalékig voltak biztosak benne. Hála az égnek azóta azonban folyamatosan gondolkodtak, rágódtak, álmatlan éjszakáskodtak; eltelt öt év véres-verejtékes munkával, hogy aztán évi egy százalékkal növelve ezt az esélyt 2013-ra eljutottak odáig, hogy már „extremely likely” 95 százalékig biztosak benne. Hállelujja.

Mindent megeszünk.

 

 
Top joomla templates, personal website hosting.