Éves beszámoló 2011
Közhaszon - Éves beszámolók
Írta: Sulyok Zoltán   
2012. május 04. péntek, 20:22

Zöld Szikla Művészet-és Természetvédő Alapítvány

6800 Hódmezővásárhely, Bolgár u. 9. • Tel: 20/ 975 1458

Adószám: 18478035-1-06

Bírósági végzés száma:Pk. 1354

www.zoldszikla.hu • e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Közhasznúsági jelentés 2011.

A Zöld Szikla Művészet- és Természetvédő Alapítvány 50. 000 forint alapítói vagyonnal alakult, amely a törzsvagyon. Az alapítványt a bíróság közhasznú szervezetként 2007 04 07. –én vette nyilvántartásba a Pk. 60. 013/2007/2 rendelkező végzés számon.

Alapítványunk célja a nem kimondottan populáris művészek pártfogása és segítése, ezen kívül szeretnénk teret biztosítani amatőr zenekaroknak, színi csoportoknak és egyéb alkotóknak. Főbb céljaink: nevelés és oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés. Ezeket a kitűzéseket próbáljuk népszerűsíteni a művészet és a természet szeretetén, megismerésén keresztül. Alapítványunknak fontos tevékenységi köre különböző kulturális rendezvények lebonyolítása, valamint a természet- környezet-, ill. állatvédelem. Fontos szempont számunkra a környezeti nevelés, az egészséges életmód és hagyományos értékeink képviselete programjaink tükrében.

Célja szerinti besorolása: - nevelés és oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés

- kulturális tevékenység

- természet- és állatvédelem

- környezetvédelem

1: Számviteli Beszámoló (e Ft. – ban)

A. Befektetési Eszközök - - o

Forgóeszközök 1818

I. Követelések -

IV. Pénzeszköz 1818

Eszközök összesen: 1818

C. Saját tőke 1818

I. Induló tőke 50

II. Tőkeváltozás 877

III. Tárgyévi eredmény (közhasznú tevékenységből) 891

F. Kötelezettségek -

Források összesen: 1818

Követelések alakulás alapítványnál nem áll fent

Rövid lejáratú kötelezettségek értéke o

Eredmény levezetés (e.Ft. – ben)

A. Összes közhasznú tevékenység bevétele 1807

I. Pénzügyileg rendezett bevételek 1807

E. Közhasznú tevékenység ráfordításai 916

I. Ráfordításként érvényesíthető kiadások 910

G. Tárgyévi pénzügyi eredmény 891

I. Közhasznú tevékenység tárgyévi pénzügyi eredménye 891

K. Tárgyévi eredmény 891

I Közhasznú tevékenység tárgyévi eredménye 891

1. Vagyon felhasználása (e.- Ft- ben)

2/a Működési költségek 916

Anyagi jellegű ráfordítások 916

Személyi jellegű kiadások o

2/b Célszerinti juttatások o

A Zöld Szikla Művészet- és Természetvédő Alapítvány a 2011- es , és az azt megelőző évben

célszerinti juttatást nem adott.

2. Kapott támogatások kimutatása

- ÚMVP- LEADER 1225831064- 1.000 f

- Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése által - 200

- NCA-DA-11-0735 - 150.000 Ft

- SZJA 1% 94.9

Összesen: 1255

A Zöld Szikla Művészet és Természetvédő Alapítvány 2010-11-es évben költségvetési támogatásban

nem részesült.

Vezető Tisztségviselő részére 2010-11-es évben az Alapítvány részéről juttatás kifizetése nem történt.

 

 

A közhasznú tevékenységről szóló beszámoló

- 2011. február 19. :  Az e- NÍVÓ- Női Vállalkozók Egyesülete meghívására, szakmai találkozóval egybekötött kulturális esten vettünk részt. Helyi művészek felléptetése, civil szervezetek együttműködése, hatékony munka volt a téma.  Illetve a LÖSZ Kulturális Fesztiválunk alapjait is lefektettük. Alapító okiratunk alapján, a következő pontok végett volt fontos a megbeszélés:  művészeti értékek bemutatása, megismertetése, megőrzése – fiatal és kezdő művészek, csoportok megjelenésének támogatása, író- olvasó találkozók, felolvasó estek  szervezése.

2011. február 26. : Alapítványunk egy fél szakmai összejövetelt tartott, ahol aktivistáinkat vendégeltük meg erőfeszítéseikért. Az éves munkára készülve, vacsorával leptük meg a Zöld Szikla csapatát. A költségeket nem alapítványi pénzből álltuk. A találkozón mindenki elmondhatta ötletét, tapasztalatát, ami nélkül ugye nehezen lehetne hatékony munka.

- 2011. március 6. : A Nemzetközi Energiatakarékossági Naphoz kapcsolódva a Mártélyi Tájvédelmi Körzetben tettünk egy havas túrát. Gyalog és szánkóval jártuk be a területet, s mutattuk meg vendégeinknek  (környezettudományt végzett szakemberek) és az érdeklődőknek (10-12 fő) a téli Tisza árteret. Alapító okiratunk alapján, a következő pontok végett volt fontos a program:  - természeti értékek megismertetése, bemutatása .

- 2011. március 12. : Szervezetünk a Hódmezővásárhelyi Budó S.E.- vel közösen szervezett edzőtábort, amin aktívan részt is vett. Az aikido- t szervezetünk ahol tudja propagálja, támogatja, s nem csak az egészséges életmód végett, hanem, mivel a japán harcművészeti ág filozófiájának egyik alap pillére a természet szeretete. Alapító okiratunk alapján, a következő pontok végett volt fontos a program:  nevelés és oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés.

- 2011. április 9. : kuratóriumi tagság, támogatóink, aktivistáink részére tartottunk egy teljes mértékben csapatösszekovácsoló napot. Szakmai vetélkedők, aktív programok biztosították a jó kedvet, s adtak bizonyságot, hogy mennyire hálás a Zöld Szikla a segítő társaságnak, kik nélkül nem folyhatna érdemi munka.

- 2011. április 16. : Tavaszi Kása Kisöprés névvel szerveztünk Hódmezővásárhely parkerdejébe egy takarítási akciót. Több, mint 10 m3 szemetet szedtünk össze reggeltől estig. Alapító okiratunk alapján, a következő pontok végett volt fontos a program:  - természeti értékek megőrzése, bemutatása – környezetvédelem

- 2011. május 7. : Tanyasi Tízpróba elnevezésű, hagyományőrző  rendezvény szervezésében,. lebonyolításában vettünk részt Szatymaz mellet, Barátpusztán. A különleges, természet közeli programon a Zöld Szikla csapata is megméretetett (szekértolás, lovaglás, karikás ostor, kötél húzás, patkó dobás. Segítkeztünk a reklámban, illetve zenekarokat léptettünk fel a rendezvényen. Alapító okiratunk alapján, a következő pontok végett volt fontos a program:   - művészeti és természeti értékek megőrzése, bemutatása, - kulturális és környezetvédelmi rendezvények szervezése, lebonyolítása, - nevelés és oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés, - fiatal és kezdő művészek, csoportok megjelenésének támogatása, - az élőzene megőrzésének, megjelenésének támogatás, regionális és helyi amatőr zenekarok működésének támogatása.

- 2011. május 21. : Derelye Fesztivál - Nagytálya. Hódmezővásárhelyen a Dörölye Fesztivál szervezésében alapítványuk részt szokott venni. Ezt megtudván a nagytályai polgármesteri hivatal meghívást intézett szervezetünkhöz, miszerint képviseljük a dél alföldi régiót.  Főző csapattal, pásztor kiállítással, gasztronómiai érdekességekkel érkeztünk, s mutattuk be itthoni szokásainkat. Alapító okiratunk alapján, a következő pontok végett volt fontos a program:   - művészeti értékek megőrzése, bemutatása, - kulturális rendezvények szervezése, lebonyolítása.

- 2011. május 22. : Tiszta Körtvélyes- tavaszi szemétszedő akció. A László István Honvéd Sport Horgász Egyesület akciójában alapítványunk állandó vendégoldal. Az akció hirdetésében, toborzásban, és persze maga a szemétszedésben is részt veszünk csapatunkkal. Nem csak a Tisza ezen szakasza tisztul meg, de a jelenlévők megismerkedhetnek a lokális florával, faunával, s élőhelyekkel. Alapító okiratunk alapján, a következő pontok végett volt fontos a program:   - természeti értékek megőrzése, bemutatása, - környezetvédelmi rendezvények szervezése, lebonyolítása, - környezetvédelem, természetvédelem, állatvédelem - nevelés és oktatás, ismeretterjesztés.

- 2011. június. 4. : LÖSZ Kulturális Fesztivál beharangozó. Csapatunk az egyik legnagyobb rendezvényünket propagálta lovas kocsin , népzenészek és táncosok kíséretével. Nem csak  a programot népszerűsítjük ilyenkor, hanem a népi mulatós hangulatot szinte házhoz visszük a városunk lakóihoz. Az napot a Kankalin esttel zárta a Zöld Szikla, ahol is partnerünk és barátaink a Kankalin Néptánc Egyesület vendégeiként zártuk le ünnepélyesen a programot. Alapító okiratunk alapján, a következő pontok végett volt fontos a program:   - művészeti értékek megőrzése, bemutatása, - kulturális rendezvények szervezése, lebonyolítása, - nevelés és oktatás, ismeretterjesztés, - fiatal és kezdő művészek, csoportok megjelenésének támogatása, - az élőzene megőrzésének, megjelenésének támogatás, regionális és helyi amatőr zenekarok működésének támogatása.

- 2011. június. 10- 11. : LÖSZ Kulturális Fesztivál - hagyományőrző mulatság Vásárhelyen. Városunk egyik legnépszerűbb rendezvénye, két naposra dagadt. Civil szervezetek találkozója, kiállítások, népi, autentikus programok, neves fellépők (Makám zenekar), ingyenes látogathatóság, lovas játékok, hagyományőrző tábor, gyermek játékok, s nagyon sok minden még vásári hangulatban.  Alapító okiratunk alapján, a következő pontok végett volt fontos a program:   - művészeti értékek megőrzése, bemutatása, - kulturális rendezvények szervezése, lebonyolítása, - nevelés és oktatás, ismeretterjesztés, - fiatal és kezdő művészek, csoportok megjelenésének támogatása, - az élőzene megőrzésének, megjelenésének támogatás, regionális és helyi amatőr zenekarok működésének támogatása.

- 2011. június. 18. : Nyeregbe Magyar- kerékpártúra. 50 km. – es túrát szerveztünk több állomással. MTK természeti csodáit tekintettük meg, majd Mártély üdülő falu építészetét, illetve az Ányási holtágat néztük meg. Innen Mindszentre tekertünk, ahol is egy amatőr zenei fesztivált nézhettek meg a hozzánk csatlakozók a Tisza parton, ingyen. Alapító okiratunk alapján, a következő pontok végett volt fontos a program:   - művészeti és természeti értékek bemutatása,  - nevelés és oktatás, ismeretterjesztés.

- 2011. június 24 - 26. : Kéktói Fesztivál. A Kéktói Ménes L.S.E. – nek segítkezve alapítványunk részt vett a hagyományőrző, lovas esemény szervezésében, illetve standunkkal jelen voltunk végig a fesztiválon. Gyerekeknek ismeretterjesztő és hagyományos programokat szerveztünk, zenei produkciókkal szolgáltunk, illetve a Natura 2000- es területet mutattuk be, gyakorlatban. Alapító okiratunk alapján, a következő pontok végett volt fontos a program:   - művészeti és természeti értékek megőrzése, bemutatása, - kulturális rendezvények szervezése, lebonyolítása, - nevelés és oktatás, ismeretterjesztés, - fiatal és kezdő művészek, csoportok megjelenésének támogatása, - az élőzene megőrzésének, propagálásának támogatása.

- 2011. július 2. : Szervezetünk a karcagi Aikido Dojo- ba látogatott edzőtáborba, amin természetesen részt is vett. Az aikido- t szervezetünk ahol tudja propagálja, támogatja, s nem csak az egészséges életmód végett, hanem, mivel a japán harcművészeti ág filozófiájának egyik alap pillére a természet szeretete. Alapító okiratunk alapján, a következő pontok végett volt fontos a program:  nevelés és oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés.

- 2011. július 8- 10. : Mártélyi Ökotúra - Satina Kft. részére. Említett cég felkérésére, az ottani dolgozóknak szerveztünk egy jurtában alvós, természetközeli, túrázós hétvégét. Alapítványunk a szervezési munkát ingyen vállalta. Együtt működés alakult ki a program során a Mártélyi Tisza Part kemping, s a szervezetünk között, mely remélhetően gyümölcsöző lesz a természetvédelem, s környezeti nevelés kapcsán.  Alapító okiratunk alapján, a következő pontok végett volt fontos a program:   - természeti értékek bemutatása, - környezetvédelmi rendezvények szervezése, lebonyolítása, - nevelés és oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés .

- 2011. július 16- 17.: Kuratóriumi tagságunk az Aggteleki Nemzeti Parkba látogatott, ahol is természetvédelmi és turisztikai konzultációt folytattunk. Túrázások, szakemberekkel való konzultációk során mértük fel az ottani helyzetet, összehasonlítva a Dél alföldi tapasztalatainkkal. Nem titkolt célunk, hogy az alföldi ökoturizmust fellendítsük és programjainkkal kiszolgáljuk. Ahhoz, hogy szervezetünk naprakész, s felvilágosult legyen, illetve be tudjon számolni, ismereteket tudjon átadni, nem szakavatottaknak is érdemben ezen látogatások, tanulmányi utak elengedhetetlenek.  Alapító okiratunk alapján, a következő pontok végett volt fontos a program:   - természeti értékek bemutatása, - nevelés és oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés, természetvédelem, környezetvédelem, állatvédelem.

2011. július 23. : Néptánc- ház - Hordó Pub. A Kankalin Közhasznú Néptánc Egyesülettel karöltve szerveztünk táncházat, ahol is élő népzenére rophatta kicsi és nagy.  Alapító okiratunk alapján, a következő pontok végett volt fontos a program:   - művészeti értékek megőrzése, bemutatása, - kulturális rendezvények szervezése, lebonyolítása, - fiatal és kezdő művészek, csoportok megjelenésének támogatása, - az élőzene megőrzésének, propagálásának támogatása.

2011. augusztus 5- 7. : Homoki Kerékpár Túra. Kétkerekű, nyílt ökotúrát bonyolítottunk le, kb. 300 km. – es távval. Bejártuk régiónk homokhátságait, lösz pusztáit, rétjeit, semlyékjeit.  Öt bátor vállalkozó „mert” a nem könnyű kiránduláshoz csatlakozni. Az éjszakákat a természetben töltöttük, s épületeket nem is használtunk a „fentmaradáshoz”. Ezen élménnyel sikerült a résztvevőket visszarepíteni az időben, illetve a természethez közelebb hozni. A program nem alapítványi pénzből valósult meg. Alapító okiratunk alapján, a következő pontok végett volt fontos a program:   -  természeti értékek bemutatása, - nevelés és oktatás, ismeretterjesztés.

- 2011. augusztus 20. : Ópusztaszer- Civil utca. Szervezetünk az egyik legnagyobb regionális civil szervetek összejövetelén vett részt.  Bemutatkozásunk során környezetvédelmi filmeket, népi játékokat, és felvilágosító előadásokat (természetvédelem, ökotúrázás) eszközöltünk. Nép hangszer bemutatóval is készültünk, s az Ördögfű ethno zenekart is meghívtunk. Alapító okiratunk alapján, a következő pontok végett volt fontos a program:   - művészeti és természeti értékek bemutatása, - nevelés és oktatás, ismeretterjesztés, - fiatal és kezdő művészek, csoportok megjelenésének támogatása, - az élőzene megőrzésének, propagálásának támogatása.

- 2011. augusztus 26- 28. : Környezetvédelmi konferencia- Göd. A Duna parti településen gyűltünk össze, hogy a természet- és környezetvédelmi problémákat vitassuk meg. Jelen voltak természetvédelmi, hulladék gazdálkodási, talajtani, és vízügyi szakemberek. A program nem alapítványi pénzből valósult meg. Alapító okiratunk alapján, a következő pontok végett volt fontos a program: - természetvédelem, környezetvédelem.

- 2011. szeptember 3. : Hódstock Fesztivál- beharangozó. Kamionos felvonulással propagáltuk könnyűzenei rendezvényünket. Zenekarok, dj- k, táncosok mutatkoztak be a platón, s hívták fel a figyelmet rendezvényünkre. Alapító okiratunk alapján, a következő pontok végett volt fontos a program:   - művészeti értékek megőrzése, bemutatása, - kulturális rendezvények szervezése, lebonyolítása, - fiatal és kezdő művészek, csoportok megjelenésének támogatása, - az élőzene megőrzésének, bemutatásának segítése.

- 2011. szeptember 9- 10. : Hódstock Fesztivál- és Tehetségkutató. Rendezvényünk hatodik alkalommal sorakoztatott fel amatőr és elismert előadókat. Stúdióidőt és fellépési lehetőségeket kaptak az arra érdemesek. Hódmezővásárhely egyik legnagyobb zenei rendezvénye ezen fesztiválunk. Alapító okiratunk alapján, a következő pontok végett volt fontos a program:   - művészeti értékek megőrzése, bemutatása, - kulturális rendezvények szervezése, lebonyolítása, - fiatal és kezdő művészek, csoportok megjelenésének támogatása, - az élőzene megőrzésének, bemutatásának segítése.

- 2011. szeptember 10. : Hódstock Fesztiválunkkal párhuzamosan, a Zöld Szikla csapatának a főző szekciója a Derelye Fesztiválon képviseltette magát. A hagyományos derelye elkészítés mellett az érdeklődők alapítványunk életéről is felvilágosítást kaphattak.  Alapító okiratunk alapján, a következő pontok végett volt fontos a program:   - nevelés és oktatás, ismeretterjesztés.

- 2011. szeptember. 11. : A Fehér tó napja a KMNP által szervezett hagyomány és természetvédelmi megmozdulás. Szervezetünk a park felkérésére pásztor kiállítást szervezett a rendezvényre, minek köszönhetően a népi életbe tekinthettek bele az érdeklődők. Alapító okiratunk alapján, a következő pontok végett volt fontos a program:   - művészeti és természeti értékek megőrzése, bemutatása, - kulturális rendezvények szervezése, lebonyolítása, - nevelés és oktatás, ismeretterjesztés.

- 2011. október 10. : Schirilla György Szeged- Budapest futásához csatlakozott alapítványunk. A kocogás a környezettudatos gondolkodás mód terjesztésének volt ajánlva, így még boldogabban társultunk a megmozduláshoz. Hódmezővásárhelyen szervezetünk fogadta Schirilla urat, majd a városunkon átfutva kísértük Őt végig. A megmozdulás előzetes propagálásában is segítkeztünk. Alapító okiratunk alapján, a következő pontok végett volt fontos a program:  - nevelés és oktatás, ismeretterjesztés.

-   2011. október 22. : Földünkért V.N. – kerékpár és tanösvény túra. Mártélyra szerveztünk nyílt túrát, minek kapcsán bemutattuk a térség tanösvényeit, s azon keresztül terület természeti értékeit. A túrákat egy bográcsos ebéddel szakítottuk meg. Alapító okiratunk alapján, a következő pontok végett volt fontos a program:   - természeti értékek bemutatása, - nevelés és oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés, természetvédelem, környezetvédelem, állatvédelem.

- 2011. október 30. : Tiszta Körtvélyes- őszi akció.  A László István Honvéd Sport Horgász Egyesület akciójában alapítványunk állandó vendégoldal. Az akció hirdetésében, toborzásban, és persze maga a szemétszedésben is részt veszünk csapatunkkal. Nem csak a Tisza ezen szakasza tisztul meg, de a jelenlévők megismerkedhetnek a lokális florával, faunával, s élőhelyekkel. Az akcióval a „Te szedd” országos megmozdulásra is regisztráltunk. Alapító okiratunk alapján, a következő pontok végett volt fontos a program:   - természeti értékek megőrzése, bemutatása, - környezetvédelmi rendezvények szervezése, lebonyolítása, - környezetvédelem, természetvédelem, állatvédelem, - nevelés és oktatás, ismeretterjesztés.

- 2011. november 16. Szervezetünk elkezdte a Tiszta Tisza- nagytakarítás a MTK- ben projekt előkészületeit, mivel beadott pályázatunk pozitív elbírálásban részesült a Vidékfejlesztési Minisztérium jóvoltából. Az akció több száz tonna szemét eltakarítását, környezettudatos rendezvény sorozat lebonyolítást, sajtó kiadvány készítését, és utó gondozást takar (ít) majd 3 millió forintos nagyságrendben. Alapító okiratunk alapján, a következő pontok végett volt fontos a program:   - természeti értékek megőrzése, bemutatása, - környezetvédelmi rendezvények szervezése, lebonyolítása, - környezetvédelem, természetvédelem, állatvédelem, nevelés és oktatás, ismeretterjesztés.

- 2011. november 22. Öko- Mánia. A helyi RádióX környezetvédelmi műsorában beszélhettünk a környezet- és természetvédelem fontosságáról, praktikumairól. Alapító okiratunk alapján, a következő pontok végett volt fontos a program:   - természeti értékek megőrzése - környezetvédelem, természetvédelem, állatvédelem, nevelés és oktatás, ismeretterjesztés.

- 2011. november 23. Tiszta Tisza projekt monitor a Barci réten. Alapítványunk vezetősége vonult ki az érintett területre, hogy elkezdje a felméréseket a munkálatok megkezdése előtt. Alapító okiratunk alapján, a következő pontok végett volt fontos a program : - Vizsgáltuk a terület megközelíthetőségét, szennyezettségét. - természeti értékek megőrzése - környezetvédelem, természetvédelem, állatvédelem.

- 2011. december 13. : Amatőr zenei est- Raktár pub. Helyi zenekarok léptek fel, s mutatkozhattak be nagy sikerrel. Szervezetünk részt vett a szervezésben, lebonyolításban, reklámozásban.  Alapító okiratunk alapján, a következő pontok végett volt fontos a program:   - művészeti értékek megőrzése, bemutatása, - kulturális rendezvények szervezése, lebonyolítása, - fiatal és kezdő művészek, csoportok megjelenésének támogatása, - az élőzene megőrzésének, bemutatásának segítése.

- 2011. december 15- 16. : Dóm téri Advent- Szeged. Alapítványunk már harmadik éve kap meghívást a neves rendezvényre. Zenekarok , néptánc csoportok, bábjátékosok, performance előadók mutatkoznak be Hódmezővásárhelyről megye székhelyünkön. Alapítványunk ingyen forralt bort, s zsíros kenyeret osztott, a szeretet jegyében ismét. .  Alapító okiratunk alapján, a következő pontok végett volt fontos a program:   - művészeti értékek megőrzése, bemutatása, - kulturális rendezvények szervezése, lebonyolítása, - fiatal és kezdő művészek, csoportok megjelenésének támogatása, - az élőzene megőrzésének, bemutatásának segítése.

2011. december 19. : Alapítványunk a Magyar Madártani Egyesület felméréséhez csatlakozva a helyi Erdei Füles állomány feltérképezésében segítkezett. A három hónapos projekt fontos, hogy  populáció nagyságát be tudjuk azonosítani, illetve fontos következtetéseket lehet levonni a különböző adatokból (élőhely, egyedszám, változások, stb. ). Alapító okiratunk alapján, a következő pontok végett volt fontos a program:   - természetvédelem, környezetvédelem, állatvédelem.

- 2011. december 21.: Karácsonyi műsor óvodásoknak. Szervezetünk karácsonyi, zenés műsorral lépett fel vásárhelyi óvodákba, természetesen ingyen. Hangszerbemutatóval, s a környezettudatosságra inspiráló dalszövegekkel színeztük a karácsonyi programot. Alapító okiratunk alapján, a következő pontok végett volt fontos a program:   - művészeti értékek megőrzése, bemutatása, - kulturális rendezvények szervezése, lebonyolítása, - az élőzene megőrzésének, bemutatásának segítése.

- 2011. december 31 – 2012. január 02. : Tanulmányi út Répáshuta. Kuratóriumi tagságunk a Bükki NP. – ba látogatott, ahol is természetvédelmi és turisztikai konzultációt folytattunk. Túrázások, szakemberekkel való konzultációk során mértük fel az ottani helyzetet, összehasonlítva a Dél alföldi tapasztalatainkkal (tanösvények állapota, kiépítettség, illegális szemét lerakók, látogatottság, bolygatottság, vad jelenlét, stb.). Nem titkolt célunk, hogy az alföldi ökoturizmust fellendítsük és programjainkkal kiszolgáljuk. Ahhoz, hogy szervezetünk naprakész s felvilágosult legyen, illetve be tudjon számolni, ismereteket tudjon átadni a nem szakavatottaknak is érdemben ezen látogatások, tanulmányi utak elengedhetetlenek.  Az út nem alapítványi forrásból valósult meg. Alapító okiratunk alapján, a következő pontok végett volt fontos a program:   - természeti értékek bemutatása, - nevelés és oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés, természetvédelem, környezetvédelem, állatvédelem.

 

A fent említett programokon, akciókon felül szervezetünk folyamatosan ad felvilágosítást aktuális természetvédelmi, zenei hírekről, jeles napokról, programokról.

Folyamatosan szervezünk ruhaosztásokat rászorulók részére, illetve bármilyen nemű kérésnek próbálunk eleget tenni. Programszervezésben, lebonyolításban, tanácsadásban ugyancsak állunk rendelkezésére szervezeteknek, intézményeknek, magánszemélyeknek. Szervezetünk különböző fórumokon, médiumokban állandó szereplő, tanácsadó a természet- és művészetvédelem terén.

2011-es Pénzügyi Beszámoló

 

Juhász István, titkár

 

Sulyok Zoltán, elnök

 

Hódmezővásárhely, 2012-01-30

 
Top joomla templates, personal website hosting.